Akuamarin Taşı Anlamı, Özellikleri ve Faydaları

2023-04-12

Derler ki çok eskilerde…eskilerden de eskilerde… masmavi okyanusların dipsiz  derinliklerinde, cazibeleri, taşıdıkları sırları ve hazineleriyle ünlü birbirinden güzel Denizkızları yaşardı… Denizciler dünya gözüyle bir kerede olsa görebilmek umuduyla türlü tehlikeli yolculukları göze alırlardı.

Derler ki, genç bir denizci  açık denizlerde  fırtınalarla ,dev dalgalarla, balinalar la, türlü ölüm tehlikeleri ile aylarca boğuşup masmavi ıssızlığın ortasında  dünyalar güzeli bir denizkızına rastlar… İkisi de birbirlerini görür görmez aşık sevdalanırlar.

Denizkızı sevdası uğruna hiç düşünmeden sırlarından, muhteşem hazinesinden vazgeçerek denizciyle evlenir…. denizkızının sırları ve muhteşem hazinesi denizin altında okyanus suyuyla beraber donar, taşa dönüşür

İşte kahramanımız Akuamarin, o hazinenin de donarak taşa dönüştüğü okyanus  suyudur. 

Akuamarin Taşı Anlamı

Adını Latince su anlamına gelen  aqua ve deniz anlamına gelen marina dan alır. Pek çok kaynakta deniz kızı taşı olarak geçer... görüntü olarak deniz suyunun donmuş haline çok benzemektedir. Akuamarin taşı anlamı itibariyle dişil enerjinin cazibenin ve sırların ortadan kalkmasının sembolüdür.

Akuamarin Taşı Özellikleri

  • Akuamarin taşı özelliklerinin başında, yaydığı titreşimlerle aynı o efsanelerdeki denizkızlarının şarkıları gibi insanda muhteşem bir rahatlamaya sebep olması gelir. Bu yüzden rahatlama taşı olarak da bilinir. Modern yaşamın beraberinde getirdiği stres, sinir, öfke ve gerginliği alır ve yerine müthiş bir rahatlık ve huzur hissi verir. Pozitif enerji verir.
  • Hem zihni hem bedeni rahatlatır. Gergin sinirli heyecanlı bir yapıya sahip insanlara dinginlik, sakinlik ve rahatlama huzur hissi verir.
  • Utangaçlık ve çeşitli fobilere iyi geldiği için "cesaret taşı" sezgileri ve kalp gözünü güçlendirdiği için de "kahin taşı" olarak da adlandırılmıştır.
  • Açık mavi ve açık yeşil tonlarda bulunan bu akuamarin taşı özellikle  cesaret denge ve özgüven veren bir taştır. Kendini ifade etme gücü verir. Kendinizi topluluk önünde ya da arkadaş sohbetlerinde aile içi  ilişkilerde daha iyi ifade etmenizi sağlar. Kendinize olan güveninizi güçlendirir.
  • Zihin ve beden ilişkisi güçlendirir, sezgileri kuvvetlendirir. Akıl ve mantık gücünü geliştirir. Önemli kararlar verme arifesinde mantıklı kararlar almamızı sağlar. Tembellik hissini ortadan kaldırır ve çalışma azmi verir.
  • Hafızayı güçlendirir.  Dikkat eksikliğine iyi gelir odaklanma sağlar ve bu nedenle öğrenciler ile dikkat gerektiren işlerde çalışanların kullanması önerilir. 
  • İkili ilişkilerde eş ve sevgililer arasında sırların ortadan kalkmasını sağlar. İlişkilere açıklık ve güven getirir. Bu yanıyla ikili ilişkilerde ve eşler arasında uyum taşlarından biridir.
  • Olumlu aşk enerjisini çeken önemli taşlardan biridir.
  • Psikolojik rahatsızlıkların tedavisinde etkilidir… Kaygı ve korkuları dengeler. Vesvese kaygı ve kuruntuların zihni ve kalbi meşgul etmesini engeller.
  • Çocukların Akuamarin taşı kullanması, başarı kavramıyla küçük yaşta tanışmalarına imkan sunar. Çekingen ve içine kapanık çocukların özgüvenini arttırarak sosyalleşmelerine yardımcı olur. Sıkılma, utanma, negatif düşünme gibi durumları ortadan kaldırarak mutlu bir çocukluk geçirmeyi sağlar.
  • Bereket enerjisini çeker. Zenginlik bereket ve uğur taşıdır. Bulunduran kişiye bereket refah şans zenginlik ve para getireceğine inanılır

Akuamarin Taşı Faydaları

Akuamarin taşı faydalarının başında sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasını sağlaması gelir. Bu faydasının yanı sıra:

  1. Çok önemli sağlık taşlarından biridir.
  2. Vücutta meydana gelen bezeler ve urlar gibi şişliklerin iyileşmesini kolaylaştırır.
  3. Solunum yolu rahatsızlıklarına, astım, boğaz ağrıları, bronşit ve tiroid bezi rahatsızlıklarına iyi gelir.
  4. Kadınlarda kemik erimesini geciktirir ve çene diş sağlığına iyi gelir.
  5. Böbrek ve mesene sağlığı için faydalıdır.
  6. Karaciğer dalak ve tiroid bezlerinin sağlıklı çalışması için faydalıdır.
  7. Aurayı korur ve çakraları açar. Özellikle boğaz çakrasında çok etkilidir.

Akuamarin ve Burçlar 

Akuamarin her burçla uyumlu bir taştır.

Akuamarin ve Çakralar

Kalp ve boğaz çakrasında çok etkilidir.

Kalp çakrası ruh halinin dengelenmesini sağlar. Aşk  ve eş uyumu ilişkisinde anlayış ve hoşgörü sağlar. Olumlu aşk enerjisini çekmede yardımcı olur ve doğru aşk enerjisini anlamanıza yardımcı olur

Boğaz çakrasında ise, boğaz ağrısı bronşit astım, solunum yolu enfeksiyonlarında fayda sağlar özellikle tiroid için çok faydalıdır.

Akuamarin Künyesi

Boğaz ve kalp çakrasında etkilidir.

Gök mavisine kadar olan tonlarda renklere sahiptir. Sertlik derecesi 7.5'tir.

Daha çok Rusya, Hindistan, Nijerya, Brezilya ve Pakistan'da çıkarılmaktadır.

NOT: Burada yer alan bilgiler, taşın genel özelliklerini ifade etmekle birlikte, tıbbi tavsiye niteliği taşımamaktadır.