Ametist Taşı Nasıl Temizlenir? Doğru Bakım İpuçları

2023-05-30

Bilindiği üzere doğal taşların güçlü şifalı özelliklerinden tam olarak yararlanılabilmesi için belirli aralıklarla temizliğinin ve bakımının yapılması gereklidir. Zira genellikle doğal taşların enerjileri yüksektir. Bu nedenle çoğu doğal taşın nazara ve negatif enerjilere karşı koruyucu yönü bulunur. Dolayısıyla arındırılma işlemlerinin zamanında yapılması taşın eski güçlü enerjisine dönmesini ve fayda göstermesini sağlar. 

Doğal bir taş olan Ametist taşı da alternatif Tıp alanında güçlü ve şifalı etki göstermesi sebebiyle kullanılmaktadır. Kişinin üzerinde olan negatif enerjiyi hızla çekmesi ile bilinir. Negatif enerjilerin taştan giderilmesi için Ametist taşının bakımının düzenli şekilde yapılması oldukça önemlidir. Ancak bu şekilde Ametist taşının titreşim enerjisi yeniden aktifleştirilebilir. 

Ametist Taşının Arındırma İşlemi Ve Bakımı

Ametist taşının güçlü şifasından yararlanmak isteyen kişiler özellikle doğal taş platformlarında ametist taşı nasıl temizlenir sorusuna yanıt aramaktadır. Dolayısıyla bu makalemizde taşın temizlenme ve bakım işlemlerini kullanıcıları için derledik. 

Çok eski çağlarda dahi doğal taşların tuzla arındırılması işlemi doğru bulunmaktadır. Bilindiği üzere tuz her zaman kötü enerjilere karşı koruyucu olmakla bilinir. Bundan dolayı da tuzla arındırma işlemi Ametist taşının yapısına ve sertlik derecesiyle de uyumlu olabilmektedir. Ametist taşının bakımı ve temizliği için kaya tuzu kullanabileceğiniz gibi saf deniz suyundan da faydalanabilirsiniz. 
Lakin Ametist taşı tuzlu suda bekletilmesi yoluyla temizlenebiliyor olsa da bu süre 48 saati geçmemelidir. Zira Ametist taşı, daha uzun süre tuzlu suda kalması taşın yapısına zarar verebilir. 

Ametist Taşı Bakımı Ne Kadar Sıklıkla Yapılmalıdır?

Ametist taşı nasıl temizlenir soruları özellikle bu taşı kullanmak ve kötü enerji temizliği adına yaşam alanlarında bulundurmak isteyen kişilerin araştırdıkları konulardandır. Kullanım sıklığına göre ayda bir defa veyahut ayda iki sefer taşınızı tuzlu suda bekletme sistemi ile temizleyebilir ve yüklü negatif enerjilerden arındırabilirsiniz. 
Doğal Ametist taşınızın tam olarak temizlendiğinden emin olabilmeniz için taşın maksimum ağırlığına göre değerlendirmeniz gereklidir. Zira arınmış olan doğal ametist taşı, hafifleyecek ve bu hafifliği rahatlıkla hissedebilir düzeye gelecektir.