Kaplan Gözü Taşı Anlamı, Özellikleri ve Faydaları

2023-04-12

Kaplan gözü binlerce yıldır bilinen, bir çok mistik ve şifalı özellik taşıyan bir taştır… Enerji dönüşümü yaparak doğanın dengesini sağlar.

Kaplan Gözü Taşı Anlamı

Eski Roma'da kaplan gözünün görünümü göze benzetildiği için her şeyi gören olduğu düşünülürdü. Kaplan gözünün kişiyi kötülükten ve hastalıklardan koruduğu söylenirdi. Koruması için genellikle çocuklara takılırdı, günümüzde de önemli bir koruma taşıdır.

Halk arasında büyü vb. her türlü negatif enerjiden koruduğuna inanılır. Tehlikelerden zararlı kişi ve olaylardan, nazara ve her türlü negatif enerji çeşidine karşı koruduğuna yönelik inanış vardır. Bu yanıyla Kaplan Gözü Taşı anlamı maddiyatından daha büyüktür. Yetişme çağındaki çocuk ve gençleri zararlı arkadaşlardan ve zararlı alışkanlıklardan koruduğuna inanılır, her türlü kaza bela ve hastalıktan, kötülüklerden koruduğu düşünülür.

Kaplan Gözü Taşı Özellikleri

Kaplan gözü taşı birçok özelliğe sahiptir. Bunların başında, huzur ve dinginlik vermesi gelir.

  • Kaplan gözü; sarı, kahverengi ve siyahımsı tonların ipeğimsi yanardöner görüntüsü, ışık demeti gibi dans eden katmanları ile görür görmez sizi etkisi altına alır.
  • Kadifemsi dokusu teninize değer değmez muhteşem bir rahatlama yaratır, huzur verir, dinginlik verir.
  • Sinir stres gerginlik gibi tüm negatif duyguları söker alır yerine muhteşem bir rahatlama huzur ve dinginlik veriri. Asabiyet sorunu olanlara şiddetle tavsiye edilir.
  • Duygusal anlamda dengeleyici bir taştır. Eş ve sevgililer arasında önemli bir uyum taşıdır. Sadakati artırır. İmkansız gibi gözüken zorlu aşkları birleştirdiği rivayet edilir.
  • Kaplan gözü, şans taşı olarak da adlandırılır. Refahı, başarıyı, zenginliği getirdiğine ve koruduğuna inanılır. İş adamları tarafından da kullanılır.
  • Kişiye güven verir. Kendine güven duygusunu geliştirir. Girişkenlik kazandırır, cesaretlendirir. Ayrıca alkol ve sigara gibi bağımlılıklardan kurtulmaya yardımcı olur. Kaplan Gözü taşı, iradeyi güçlendirerek otokontrolün sağlanmasında önemli rol oynar.
  • Cesaret taşı olarak da adlandırılır. Fobilerimiz ve korkularımızı yenmemizi sağlar, cesaret verir. Dayanıklılığı artırır. Zorluklar karşısında dayanma gücü verir, engelleri aşmamız için gereken cesaret duygusunu karşılar. Hayatınızda radikal kararlar alıp ve uygulama evresinde iseniz ihtiyacınız olan şey kaplan gözüdür.
  • Korku, kıskançlık, kin gütme, aşırı heyecanlanma, inatçılık gibi duyguları yenmemize olanak sağlar.

Kaplan Gözü Taşı Faydaları

Kaplan Gözü Taşı birçok faydayı barındırır. Bu faydalar, şu biçimde sıralanabilir:

  1. Sindirim sistemini düzenler, dalak ve pankreas için faydalıdır.
  2. Astım hastalarının tercih ettiği bir taştır. Akciğerleri güçlendirir.
  3. Ağrı kesici önemli taşların başında gelir. Özellikle sinir ve stres kaynaklı baş ağrılarında ve migren de çok iyi sonuçlar vermektedir.
  4. Doğum sancılarını ve doğum sonrası ağrılara iyi gelir.
  5. Kanı temizler ve kalp için yararlıdır.
  6. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kaplan Gözü ve Çakralar

İnsanda bulunan enerjiyi tüm vücuda dağıtan enerji noktalarına çakra adı verilir. İsmini Sanskritçeden alır, çark anlamına gelir. Bedenimizde enerji akışını belirleyen  7 ana çakra noktası vardır. Ve çakraların sağlıklı çalışması için açık olmaları gerekir. Herhangi bir çakrada kapalılık yada tıkanıklık olduğunda enerji akışı kesilir, çakraların karşılığı olan bedenimizdeki alanlarda ruhsal ve zihinsel bazı rahatsızlıklar oluşur, kaplan gözü bu çakraları açar.
Sakral çakra kasık bölgesinde bulunur, açıldığında kendine güven duygusu oluşur. Takıntı ve kök kıskançlık gibi duygular dengelenir.

Kök çakra birinci çakradır. Çok önemli bir yere sahiptir. Açıldığında yaşam enerjisi güçlenir, duygu kontrolü ve dengesi sağlanır. Endişe, evham, kaygı, panik bozukluk gibi psikolojik sorunların ortadan kalkmasını sağlar.

Kaplan Gözü ve Burçlar

Koç, Aslan ve Oğlak burçlarıyla anılır. Ancak her burç ile uyumludur. 
Kaplan Gözü Taşı Künyesi
Sertlik: 7
Özgül Ağırlık: 2,60

Çıkarıldığı Yerler: Güney Afrika, Avustralya ve Burma.