Mavi Akik Taşı: Sağlık Açısından Faydaları Nelerdir?

2023-05-30
Mavi Akik Taşı Akik taş sınıfına giren bir doğal taştır. Mavi Akik taşının sağlık açısından çok sayıda faydası olmakla birlikte aynı zamanda görsel olarak ta takı tasarımında da sıklıkla tercih edilen bir taştır. Mavi Akik taşı, takı ve tesbih tasarımında kullanılmaktadır. Mavi Akik taşı faydaları denildiğinde çok sayıda hastalığın şifası olarak bilinmektedir.
Ayrıca akik taşının düzenli şekilde kullanılması kişinin var olan ruhsal sıkıntılarına olumlu katkı sağlarken aynı zamanda kişinin sosyal yaşantısının güçlenmesini sağlıyor. Mavi Akik taşının tenle teması halinde kişiyi olabilen negatif enerjilerden ve nazardan koruyor. 
 

Mavi Akik Taşının Faydaları 

Bilindiği üzere Akik taşı değerli olan Kuvars taş sınıfına ait olan bir taştır. Bu taşın farklı renkleri de mevcut olmakla birlikte Mavi tonu özellikle kullanıcılar tarafından ilgi görmektedir. Zira nazar kovucu olarak mavi akik taşından faydalanılır.
Ayrıca:
- Mavi Akik taşı kilinin heyecan duygusunun bastırılması için önemlidir. 
- Mavi Akik taşı aynı zamanda ağrı geçirici etkiye sahiptir. Ağrıyan bölgeyle teması halinde kısa zamanda ağrının geçtiğini gözlemeyebilirsiniz. 
- Cilt hastalıklarıyla mücadelede Akik taşının mavi rengi etkilidir. 
- Kişinin kemik ve diş yapısının güçlenmesini sağlar. 
- Boğaz çakrasının açılmasında etkilidir. 
- Özgüven ve olumlu düşünmenin taşıdır. 
- Hamilelik döneminde kullanılması anne ve bebek sağlığı üzerinden olumlu etkinin görülmesini sağlar. 
- Uykusuzluk ve yorgunluğa karşı şifa gösterir. 
- Tansiyon dengeleyicidir. 
- Damar sağlığı açısından şifalıdır.
Mavi akik taşı faydaları bu denli fazla olması nedeniyle doğal taş kullanıcıları tarafından büyük talep görmektedir. Ayrıca Mavi Akik taşı, Kişinin var olan ilham gücünün artmasına katkıda bulunur. Mavi Akik

Taşı Ve Özellikleri 

Yarı değerli olan Akik taşları arasında öne çıkan ve talep gören Mavi Akik taşı, yarı saydam bir taştır. Mavi Akik taşının rengi itibariyle kişilerin iç huzurunu yakalamasına olanak sağlar. Dolayısıyla bu taşın teninizle temas etmesini sağlamalısınız. Dinginleştirici özelliği bulunur. Olumlum şifalarından yararlanabilmek adına Mavi Akik taşı orijinal olmalıdır.