Kalsit Taşı Takı

Kalsit Taşı

Kalsit kelimesinin Kökeni Latince’de kireç anlamına gelir. Kalsit taşına Eski Mısır’da kaymak taşı adı verilmiştir. Bu taş çok sayıda kültürde oymacılık alanında kullanılmıştır. Görünmezlik pelerini çalışmalarında Kalsit taşı kullanılmıştır. Yerli Amerika halkı bu taşı adeta Tanrının bir hediyesi olarak görmüş ve bu taşın kutsal olduğuna inanmışlardır.

Kalsit taşının yapısını incelediğimizde bu taşın tamamen deniz canlılarının kabuklarının kristalize edilmesiyle oluştuğunu anlayabiliriz. Bu taş aynı zamanda doğal şekilde meydana gelen mağaraların oluşmasında da kullanılmıştır. Kalsit taşının içerisinde demir, magnezyum, kobalt ve manganez bulunmaktadır. Bu taşın çıkarılması kolaydır. Zira Kalsit taşı yeryüzüne yakın halde bulunur. Fakat bu taşın çıkarılma esnasında oldukça narin ve itinalı davranılması gerekir. Zira Kalsit taşının sertlik derecesi çok yoğun değildir.

Kalsit Taşının Özellikleri

Kalsit taşının özellikleri arasında ilk olarak sertlik derecesinin mücevher yapımı için yeterli olmadığını söyleyebilmemiz mümkündür. Hassas bir yapısı olan Kalsit taşı çıkarılma sırasında sert davranıldığında kolaylıkla kırılabilen yapıya sahiptir. İtalya’da çıkarılan bu taş doğal taşlar arasında popülerdir. Ayrıca ABD, Kanada, Türkiye, Hindistan, Meksika Ve İngiltere de çıkarılabilir.

Kalsit taşının renkleri Gri, sarı, yeşil, turuncu, mavi, kahve tonları ve siyahtır. Ayrıca renksiz olan Kalsit taşını da görebilirsiniz. Günümüzde İnşaat sektöründe Kalsit taşının kullanımı yaygın şekilde görülür. Kalsit taşının kimi türleri güneş ışığında güzel şekilde parlar. İnşaat sektörü başta olmak üzere bu taş aynı zamanda bebek bezinin gözenekli kısmının yapımında kullanılır. Kalsiyum içeren ilaç takviyelerinde çinko, magnezyum içermesi sebebiyle Kalsit taşından faydalanılır.

Kalsit Taşının Bakımı Nasıl Yapılır?

Kalsit taşı yapısı itibariyle kolaylıkla kırılıp çizilebiliyor. Dolayısıyla bu taşın bakımı ve saklanılmasında özenli davranmak gereklidir. Gün ışığı olmayan bir alanda özel kese içinde muhafaza edilmelidir. Veyahut kutuda da saklanabilir.

Kalsit Taşının Temizliği Nasıl Yapılabilir?

Kalsit taşının yapısı narin olduğundan dolayı temizliğinin yapıldığı sırada narin davranılması gerekir. Bu taşın arındırılma ve temizliğinin yapılışı sırasında su kullanılmamalıdır. Toprağa 24 saat süre ile gömülü kalması taşın negatif enerjilerden arınması için yeterlidir.