Lapis Lazuli taşı belirtmiş olduğumuz gibi genel manada olumlu ve pozitif enerjilerin bir taşıdır. Bu taşın rengi koyu mavi, lacivert, yeşil ve mordur. Lapis Lazuli taşı temel olarak koyu ve gök mavisi tonlarında da olabildiği için ismi kimi yerlerde gök taşı ve gece taşı olarak da bilinmektedir. Lapis Lazuli taşı özellikle renklerinden dolayı takı tasarımlarında yaz mevsimiyle bütünleştirilir.
Hatta bu taş geçmiş dönemlerde Antik Yunanlı kadınlar tarafından ezilip öğütülerek göz farı olarak ta kullanılmıştır. Eski uygarlıklarda Lapis Lazuli taşı, takı tasarımlarında, süs eşyalarında ve kraliyet mezarlıklarında yer alan mezar taşı süslemelerinde kullanılmaktadır. Lapis Lazuli taşının kimyasal bileşenleri ise demir, çinko, bakır, magnezyum, mangan mineralleri bulunur.
Lapis Lazuli taşı genel manada kişinin ruhsal dünyasının şifalanmasını ve tıkalı çakralarının açılmasını sağlar. Ayrıca taşın şu faydaları da bulunur.
Fakat Lapis Lazuli taşı kimi hassas bünyeye sahip kişilerde baş dönmesi yapabiliyor. Böyle durumlara maruz kalan kişilerin oldukça dikkatli olarak taşı kullanmaları gerekmektedir.
Lapis lazuli taşından oluşturulan takıların veya taşın kişinin sürekli olduğu alanlarda bulundurulması itibariyle taş üzerinde negatif enerjiler birikebilir. Böyle bir durumda taşın şifalı etkisinde azalma görülebilmesi mümkündür. Dolayısıyla taşın sertlik derecesine uygun bir şekilde arındırma işlemleri yapılması gerekir.
Lapis Lazuli taşının arındırma işlemleri arasında su ve sabun ile yıkanması uygun olmamaktadır. Lapis taşı yıkama yoluyla arındırma işlemlerine tabi tutulursa taş renginde matlaşma ve bozulmalar görülebilir. Lapis taşının arındırma işlemi güneş ışığında bekletilmesi yoluyla gerçekleştirilir. Zira kimyasallar Lapis Lazuli taşının yapısını bozabilir.